ATM Kartımı Neden Yuttu? Para Çekme Makinesi Kartımı Yuttu?


Bankaların ATM Cihazının Açılı Mı Nedir? 

ATM Ne Anlama Gelir? ATM banka sektöründe büyük işler üstelenen bir cihaz. Artık günümüzde kabaca bir gişe memurunun yapabildiği işleri üstelenmiş durumda desek yanlış olmaz.

Günlük kullanımda çok duyduğumuz bu ATM kelimesinin Türkçe karşılığını da merak etmiş olabilirsiniz. İngilizce dilinden artık günlük kullanım dilimize giren bu kelime İngilizce Automated Teller Machine kelimelerinin baş harfinden oluşmaktadır ve Türkçe karşılığı da otomatik vezne makinesi olarak çevrilebilir.

Banka ile işi olup da ATM kullanmayan var demek neredeyse imkansızdır. Bankalar hatta özellikle personel yoğunluğunu düşürmek için artık bir çok müşterisini ATM’lere yönlendiriyor

Banka ATM’lerinden Hangi İşlemler Yapılabilir? 

Banka Atm’leri yukarıda belirttiğimiz gibi bir çok işlemi yapmanız mümkün. Bu işlemleri biraz daha açmak gerekirse sırayla yazalım. Para yatırma ve çekme, havale, eft, fatura ödeme, eğitim giderleri ödeme, MTV ödemesi gibi.

Bu işlemleri yaparken başınıza istemeden de olsa kötü şeyler gelebilir. Bunlardan bir tanesi ATM makinesinin kartınızı kapması. Peki ATM neden kartınızı kapar? Atm neden kart yutar? Atm kartı neden yutar?

İşte bu soruların cevabıyla birlikte atm kartınızı kapmasının nedenlerini tek tek yazalım

Kartın Son Kullanım Tarihi Geçmişse ATM Kartı Yutar Mı?

Evet. ATM bankamatik kartını veya kredi kartını  eğer son kullanım tarihi geçmişse ATM otomatik olarak kartı yutacaktır. Bankalar zaten kartınızın son kullanım tarihi gelmede onları değiştirmeniz için size ararlar veya otomatik olarak yeni kartınız banka şubenize gönderilir. Bazı durumlarda özellikle de kredi kartlarında bankalar son kullanım tarihinden kart iptal etmeden vazgeçmiş durumdalar.

Kartın Şifresini Yanlış Girersem ATM Kartı Alır Mı? 

Kredi kartınızın veya bankamatik kartınızın şifresinin 3 defa yanlış girmeniz durumunda banka ATM’si kartınızı yutacaktır. ATM kartınızı bir daha da vermez. Onun için 2 defa kartın şifresini yanlış girerseniz yapmanız gereken işlem bankanız ile görüşüp şifrenizi sıfırlamak olmalıdır. Bizim tavsiyemiz şifrenizi fazla fazla denememeniz.

ATM Makinesinin Elektriği Kesildi Kartımı Yutar? 

Evet. ATM makinesinde işlem yaparken tam o anda elektrik kesilir ve ATM cihazı da kapanırsa maalesef kartınızda içinde kalır. Banka ile iletişime geçip kartınızı alabilirsiniz.

ATM Makinesi Kendini Kapattı Kartım Ne Olur?

Bu durumda kartınız makinenin içinde kalacak ve maalesef yine kartınızı bankadaki görevliden alabileceksiniz.

Kartınız Manyetik Olarak Bozulmuş Olabilir

ATM cihazları kartlarda uygun görmediği bir hasar veya kullanımdan kaynaklanan özel sıkıntılar tespit ederse kartınızı geri vermeyebilir. Mesela kartınız üzerinden yapılan oynamalar bunda en büyük etkendir.

Hesabınıza Bloke Konulmuş Olabilir

Atm’nin kartınızı yutması nedenlerinden bir tanesi de bu olabilir. Eğer hesabınıza banka veya başka bir nedenle bloke konulması durumunda ATM’ye ilk kartınızı soktuğunuz da kartınız bloke olur ve ATM kartınızı yutabilir.

ATM Hırsızlığına Maruz Kalmış Olabilirsiniz

Evet bu ihtimal aklınıza gelmeyebilir ama bu da ihtimaller arasında görülebilir. Maalesef dolandırıcılar kartınızı ATM’de araya sıkıştırıyorlar ve siz de ATM kartınızı aldı sanıyorsunuz ve gidiyorsunuz. Bu arada sizi izleyen hırsızlar hemen sizden sonra harekete geçip kartınızı alıyorlar ve içini boşaltıyorlar. Lütfen kartınızı ATM yutarsa banka işlemlerine bloke koydurun. Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatmanız halinde size cevap yardımcı olacaklardır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir