Bireysel İhtiyaç Kredisini Ödemedim. Kredinin İcralık Olma Süresi


bireysel-ihtiyac-kredisi-icralik-olma-suresi

Bireysel İhtiyaç Kredisi Ödemedim. Kredinin İcralık Olma Süresi Nedir : Bireysel İhtiyaç kredisi veya diğer adıyla tüketici kredisi. Krediler alındı ve ihtiyaçlarınız karşılandı ama ya kötü senaryo olan, ön göremediğiniz bir durum da kredinizi ödeyemezseniz ne olacak. Krediyi almaktan daha önemli olan şey krediyi ödemek demek ödemeyi düşünmek daha önemlidir. Krediyi çeken herkes krediyi çekmeden önce düşünmesi gereken ilk şey kredi ödenmezse ne olur, krediyi ödemezsem ne olur sorularına cevap vermesi gerekmektedir. Kredi borcunun ödememesi durumunda kredi takibe düşe bilir, kredi takip sürecine alınabilir. Hakkınızda tüketici kredisi icra takibi, ihtiyaç kredisi icra takibi başlatalabilir.  Bireysel kredi ödenmezse ne olur, kredi borcu ödenmezse ne olur kredi ödemlerinin en önemli sorunudur. 

Bireysel İhtiyaç Kredisi İcralık Olma Süresi

Kredi kartı ya da kredi borcu ödenmediği takdirde, bankalara tarafından idari bir takip söz konusu olmaktadır. Aynı zaman da merkez bankası tarafından kara listeye girebileceğiniz yasal takip de söz konusu olmaktadır. Bu durum icra takibine kadar gidebilmektedir. Yasal takibe alınmadan önce, icralık olma süresi bulunmaktadır. Bu süre, 3 ay yani 90 günlük bir süre zarfıdır. Bu süre zarfı içerisinde borcunuzu kapattığınız takdirde sadece gecikme faizi ödersiniz. Eğer 90 gün içerisinde borcunuzu ödemezseniz, idari bir takibe tutulursunuz. 90 gün süre içerisinde mail ya da mesaj yolu ile borcunuzu ödemeniz için uyarılar da bulunmakta olan banka, daha sonra sizinle doğrudan iletişime geçerek yedi günlük bir süre tanımaktadır. Bu süre zarfında 3 aylık olan borcunuzun ödenmesini talep etmektedir. Bu süreçte borcunuzun yapılandırılması için talepte bulunabilirsiniz.

verilen-ek-surede-borc-odenmezse-ne-olur

Verilen Ek Sürede Borç Ödenmezse Ne Olur?

İdari bir başladıktan sonra, sizi arayan banka temsilcilerine tekrar yapılandırma yapma isteğinde bulunabilirsiniz. Aksi durumda bu teklif, verilen 7 günlük ek sürenin bitmesi ile birlikte banka tarafından da gelebilmektedir. Olumlu bir yanıt vermeniz durumunda, mevcut faiz oranları, kalan borç miktarı ve ödeme durumunuz gibi hususlar göz önüne alınarak farklı bir ödeme planı oluşturulmaktadır. Ancak yapılandırma işlemine olumsuz bakarsanız, hukuki süreç başlamaktadır.

Bireysel 11 Ne Demek?

Avukat ile yürütülmekte olan yasal takip ile beraber, merkez bankası kara listesine girmiş olursunuz. Yani kredi siciliniz bozulmaktadır. Hukuki süreç içerisine girenler, 5 yıl süre ile kredi alamayacakları gibi mahkeme kararı doğrultusunda banka hesapları da bloke edilebilir. Aynı zamanda da maaşınızın belirli bir kısmına el konulması ya da icra takibinin başlatılması gibi durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir