Bankacı Maaşları Ne Kadar? Banka Çalışanları Ne Kadar Maaş Alır?


Bankacılar Ne Kadar Maaş Alıyor

Bankacı Maaşları Ne Kadar? Banka Çalışanları Ne Kadar Maaş Alıyor : Banka ve finans sektöründe yaşanan hızlı yükselme ve gelişme yeni iş alanlarının oluşmasının yolunu açmıştır. Özellikle son 10 yıllık sürece baktığımızda yaşanan ekonomik büyüklük banka sektörünün çok hızlı bir büyüme sahası açmıştır.

Yapılan binalar için bankalardan alınan krediler, alınacak ev için çekilen krediler ve aynı zamanda büyük pencereden bakacak olursak yapılacak tüneller, otoyollar, fabrikalar içinde bankalardan krediye başvurulmaktadır ve bunun içinde banka belli bir personel bulundurmak zorundadır.

Bizde özellikle işletme, iktisat, maliye ve benzeri bölümlerden mezun kişilerin tercih ettiği bu sektör için maaş hakkında bilgi vermekte fayda olacağını düşündük. Bankacı maaşları, banka da çalışan veznedar maaşları ve banka gişe memuru maaşları konumuzun ana hatlarını oluşturacaktır.

Bankada en çok karşılaştığımız ve en çok muhatap olduğumuz gişe yetkilisi maaşları, banka müşteri temsilcisi maaşı hakkında bilgi vereceğiz. Yazının içeriği bankaların verdikleri personel maaşları hakkında olacaktır.

Bankalar maaş politikalarını  belirlerken haliyle bir çok parametreye bakmaları gerekmektedir. Bunların en başında gelen şey ise eğitim seviyeleri gelmektedir. Bundan dolayı 2 yıllık mezun bankacı maaşları ile 4 yıllık mezun bankacı maaşları farklılık gösterecektir.

Bankacılar Ne Kadar Maaş Alır?

Bankacılık maaş parametrelerinden diğer bir tanesi de kamu veya özel banka da çalışma durumunuz. Bunun sebebi kamu bankalarında çalışan personelin diğer bankalara göre daha yüksek maaş alma durumudur.

Ayrıca bankada çalıştığınız birimden dolayı maaşınız da farklılık gösterecektir. Bireysel bankacılık maaşları, bankacı gişe maaşları, müşteri temsilcisi maaşları, bankacılık ve sigortacılık maaşları kendi aralarında farklılık gösterecektir. Sonuç olarak bankacıların aylık maaşları bir birinden farklılık göstermesi normal bir durumdur. Bundan dolayı bankacı ne kadar maaş alıyor sorusunun herkes için aynı bir cevabı yoktur.

Bankaya ilk göreve başladığınız durumda stajyer olarak göreve başlamış oluyorsunuz. Bankacı stajyer maaşı olarak göreve başlayan çalışan diğer mesai arkadaşlarından biraz daha düşük maaş alması normal bir durumdur.

Bankacıların Ortalama Maaşları

Bankacıların net maaşlarını söylememiz mümkün değildir ama bunun için aşağı yukarı bir şeyler söylememiz mümkündür. Asgari ücretin Türkiye Cumhuriyeti şartlarında 1400 lira olduğu bu günlerde maalesef yeni başlayan bazı banka gişe görevlisi maaşları ortalama 1500 lira kadar olmaktadır. Banka personeli maaşları Türkiye şartlarında iyi değildir.

Tabi bu rakam en düşük dense yanlış olmaz. Bu maaş stajyer olarak başlayan bir banka çalışanın maaşını oluşturacaktır.Bazı bankalar elde ettiği karının bir kısmını personeli ile paylaşması durumunda 1500 tl olan maaş 1700 tl hatta 2500 tl civarı seviyelere çıkmaktadır.

Yukarıda yazımızda da belirttiğimiz gibi özel banka maaşları, kamu bankalarında çalışan personel ile maaş farklılığı göstermektedir. Örneğin kuveyt türk gişe yetkilisi maaşı ile ziraat bankası gişe memuru maaşı bir değildir. Yine aynı şekilde teb gişe yetkilisi maaşları ile halkbank gişe yetkili maaşı aynı değildir. Hatta bu ayrım özel bankalar arasında bile görülmektedir.

Yine aynı şekilde akbank gişe yetkilisi maaşı ile yapı kredi gişe çalışan maaşları farklılık göstermektedir. Şunu unutmamak gerekmektedir ki özellikle özel sektör de çalışanlar bir birlerinin maaşlarını bilemez. Hatta daha ilerisi bankada aynı işi yapan farklı kişilerin maaşları farklılık göstermektedir.

Yan yana çalışan finansbank bireysel satış temsilcisi maaşları farklılık göstermesi gayet normaldir. Bunda etkili olan parametrelerden bir tanesi en basitinden bitirilen okul veya üniversitedir. Banka çalışan maaşları  bu kadar farklılık gösteriyorken konu hakkında net bir şeyler yazmak haliyle zorlaşıyor. Keşke en çok maaş veren banka şudur diyebilseydik.

Bankacılık ve Finans Sektörü Ne Kadar Maaş Alır?

Bankacıların maaşı olarak ele aldığımız konu aslında banka pozisyonları ve maaşları dense daha doğu olur. Çünkü banka dediğimiz yapı bir çok alt dallara ayrılmaktadır. Bizde bu sebepten dolayı bankacılık ve finans maaşları adı altında bir alt başlık ile konuyu anlama açısından daha güzel olacağını düşündük.

Bireysel Müşteri Temsilcileri Maaşları Ne Kadar?

Müşteri temsilcileri ne kadar maaş alır : Devlet bankası maaşları ile özel sektörde çalışan kişilerin maaşları arasında fark olduğundan bahsettik. Genel olarak bireysel müşteri temsilcileri maaşı gişe memurundan yaklaşık olarak 200 ile 400 tl arasında değişen rakamlar da fazla maaş alırlar. Bazı bankalarda görülen bu fark 600 ile 800’e kadar çıkmaktadır.

Bankacılık ve Finans Sektöründe Müfettişlik, İç denetçi, Uzman Yardımcılığı Maaşları Ne Kadardır?

Bu birimlerde çalışan personeller ortalama olarak 2700 ile 7000 arası maaş aralığında aylık gelir elde etmektedirler. Tabi ki bu birimde çalışan personelin yönetici vasfına sahip insanlar olduğunu düşünürsek bu seviyelere çıkmanın zor olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca bu birimlerde çalışan personel içinde maaş farkı bulunmaktadır. Örneğin finans uzman yardımcısı maaşı ile banka uzman yardımcılığı maaşları farklılık göstermektedir.

Banka Şube Müdürü Maaşı Ne Kadar?

Müdür yardımcısı ve şube müdürleri bankada en önemli kişilerdir. Müdür ve müdür yardımcısı konumları itibariyle yüksek maaş almaktadırlar. Sorumluluk seviyeleri çerçevesinde maaşlarının yüksek olması normal bir durumdur. Bankada bu pozisyonda çalışan personelin maaşları 7000 ile 16000 arasında değişmektedir.

Bankacılık ve Finans Bölge / Şube Koordinatörlerinin Maaşı

Bu birim birden fazla şube ile ilgilenen kişilerin yönetici olarak görev yaptığı birim olduğundan maaşları bu dereceye göre yüksek olması gayet normaldir. Bölge veya şube koordinatörü pozisyonunda görev yapan bir kişi 15000TL ile 23000TL arasında değişsen maaş alabilmektedir.

paravepara.com ekibi olarak verdiğimiz bilgilerin faydalı olması dileğiyle. Bilgilerde yanlışlık olduğunu düşündüğünüz bir kısmın olması durumunda bunu yorum kısmında belirtmeniz halinde gereken aksiyon gösterilecektir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir