Ziraat Bankası Borç Yapılandırma Kredi İşlemi Nasıl Yapılmaktadır


ziraat-bankasi-borc-yapilandirma-kredi-islemi-nasil-yapilmaktadir

Ziraat Bankası Borç Yapılandırma Kredi İşlemi Nasıl Yapılmaktadır : Değişen gün ve şartlara göre kredinizi değişik şartlar altında ödemek durumunda kala bilirsiniz. Mesela aylık ödeme tutarınız değişebilir, kredi borcunuzun hepsini birden kapatma ihtiyacı duya bilirsiniz ve bunun gibi sebeplerden dolayı kredinizi tekrardan yapılandırma ihtiyacı duymanız gayet normal. Bu konuyu da belki bilmiyor da olabilirsiniz. Borç Yapılandırma nedir veya diğer adıyla kredi borcu yapılandırma nedir ile başlayıp size ziraat bankası borç ödeme kredisi nasıl alınır gibi konulara değineceğiz. Ziraat Bankası borç yapılandırma kredisi, ödeme sistemini değiştirmek istediğiniz veya tekrar daha uygun şartlarda kredi çekip başka krediyi kapatacağınız durumlarda ortaya çıkar. Peki bu kredi normal bir kredi gibi düşünülebilir ama bu krediyi çekmek içinde uygun şartların sağlanması gerekir. Bundan dolayı bu yazımız da ziraat bankası borç ödeme kredisi kimler alabilir diye bir başlıkta bu konuyu da toparlamaya çalıştık.

Kredi Borcu Yapılandırma Nedir?

Borç ödeme kredi diğer adıyla borç kapatma kredisi, Mevcut ödeme ödediğiniz kredinin değişen şartlar altında, daha uygun bir şekilde ödemek istediğinizi de veya başka bankadan daha yüksek çektiğiniz krediyi başka bankanın kredisi ile kapatmak istediğinizde bankaya başvurarak alınmak istenen bir kredi türüdür.   

Ziraat Bankası Borç Yapılandırma Nasıl Yapılmaktadır?

Kredi kartı ya da kredi borç yapılandırması için herhangi bir ziraat şubesi ya da telefon bankacılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz. Ödemelerinizi ya da ihtiyaçlarınızı ziraat kredisi ya da kredi kartı ile yapmaktasınız. Fakat belirli bir süreden sonra ödemeleriniz de sıkıntı çekebilirsiniz. Herhangi bir yasal takibe takılmadan borcunuzu kapamak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey borcunuzu yapılandırmanızdır. Ziraat bankası, müşterilerini zor durumda bırakmamak ve borçlarını kolay bir şekilde ödemeleri için borç yapılandırma hizmeti vermektedir. Bankalar normalde 9 aya kadar taksit imkânı sunmaktadırlar. Borç transfer başvurunuzu yazılı bir dilekçe ile herhangi ziraat şubesine giderek kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer borcunuzu ödeyemez ve herhangi bir yasal takibe takılırsanız, bütün bankalarda ki siciliniz bozulur ve kredi notunuz düşmektedir. Bu durumda da borcunuzu yapılandırma yapmazsanız, haciz işlemi uygulanmaktadır.

Borç Yapılandırması Yapılırken Göz Önünde Bulunması Gerekenler

Yeniden yapılandırma ve borç transferi, birbirlerine oldukça benzeyen banka işlemleri olsa bile, aralarında küçük bir fark bulunmaktadır. Yeniden yapılandırma, aynı banka üzerinde, ödeme zorluğu çekilen bir kredi ya da kredi kartı borçları için ilgili banka ile irtibata geçilerek kolay ve yeni bir ödeme planının hazırlanması işlemidir. Borç transferi ise bir ya da daha fazla bankada bulunmakta olan ve halen ödenemeyen borçların, tek bir banka üzerinde toplanma işlemidir. Borç yapılandırma işleminde göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar ise;

  • Faiz oranları arasında ki farklar
  • Son ödemeden sonra kalan borç miktarı
  • Toplam kredi maliyeti
  • Halen ödenmekte olan kredi miktarı

Kimler Borç Yapılandırma Talebinde Bulunabilirler?

  • Düzenli gelir sahipleri
  • Menkul geliri olanlar
  • Hasat geliri olanlar
  • Yasal takibi olmayan kişiler
  • Haciz kaydı olmayan kişilerin yapılandırma talepleri değerlendirmeye alınmaktadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir