Türkiye Franchise Hangi Firmalar Veriyor? Franchise Şubesi Veren Firmalar


Franchise 2016 tam liste. türkiye Franchise verecek firmalar. Franchise ne demek. Franchise nedir.

Franchise  Ne Demek?

Franchise  kelimesi ingilizce bir kelime olup türkçe karşılığı bayi demektir. Globalleşen dünyada ne kadar tek başınıza büyümek isteseniz de bir bayi altında olup bu ve toplu olarak büyümek her zaman daha karlı ve ekonomik tutarlılık açısından daha garanti görülmüştür.

Franchising Nedir?

Franchising ise yukarıda bahsedilen tanımın bir kişi, üye, kurum tarafından uygulanması demek yanlış olmaz.  Kısaca Franchising sistemini tanımlamak gerekirse bir markanın imtiyaz sahibi, belli şartlar dahilinde işin yönetim ve yürütülmesine ilişkin destek sağlayarak, belirli bir maddi bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara markasını kullandırabilir. Bu iş ilişkisine “franchising” denir.

Buradan da anlaşılacağı gibi Franchising bir ticari ilişkidir.

Güncel Franchise Şubesi Veren Tüm Firmalar 2016

Türkiye franchising fırsatları için çok iyi şartları olan ülkelerden sadece biri. Türkiye gelişen ekonomisi, yeniliklere açık olması, aynı zamanda gelişen dünya literatürlerine çok iyi ayak uydurmasından dolayı Franchise ve Franchising sistemleri için cazibe merkezidir. Bu sebepten dolayıdır ki Türkiye bu sektörde Avrupa birincisidir.

Franchising sektörü  Türkiye’de şuan 35 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmıştır. 35 milyar doların Türk Lira karşılığı yaklaşık olarak 100 milyar Türk Lirası denk gelmektedir. Bu denli yüksek para hacmine sahip bir sektör yeni yatırımcıların iştahını kabartıyor. Bu kadar yüksek para hacmine sahip sektörler hem yatırımcıyı cezbeder hem girişimciyi.

Franchising bu kadar istikrarlı büyümesinin sebebi yatırımcıların sıfırdan bir işe başlamak, onu kurmak, onu büyütmek marka ve onu marka değeri kazandırmak yerine franchise veren bir markanın gücünü arkasına alarak büyümeyi tercih etmesi bunda en büyük sebeptir. Haliyle bu şekilde olan yönelmeler franchise sistemine olumlu, pozitif bir hız kazandırıyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren 1850 zincir şirketin  471 tanesi franchise sisteminden faydalanarak büyüme yönünde karar veriyor. Yani franchise veya bayilikle büyüyenlerin tüm zincirlerin içindeki payı yüzde 78’e ulaşıyor. Zincirlere bağlı şube sayısı ise 50 bin civarında ve bu rakamda Avrupa da Trükiye’nin  en büyük franchise sayısına sahip olduğunu gösteriyor.

Türkiye de 2015 yılı itibariyle sisteme dahil olan 25 marka 2016 yılı sonun kadar 467 şube açmak için girişimcileri bekliyor.

Ayrıca bu yıl ekim ayında 13’üncüsü gerçekleştirilen Bayim Olur musun Fuarın da  yaşanan hareketlilik de bu sektörün büyüce hakkında ip ucu vermiştir. 365 firmanın katıldığı bu fuarı yaklaşık 30 bin ziyaretçi gezdi.

İşte size Franchise için başvurulacak ilk beş şirket ve diğerleri aşağıda resim olarak verilmiştir.

  1. KFC Türkiye Geneli Franchise  verecektir.
  2. Pizza Hut Türkiye Geneli Franchise  verecektir.
  3. Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi Muhabbet Türkiye Geneli Franchise  verecektir.
  4. Futbol Kahve Türkiye Geneli Franchise  verecektir.
  5. Bayabi Türkiye Geneli Franchise  verecektir.

Diğer şirketlerin linkleri aşağıda verilmiştir.

Franchise Şirketler İçin Liste 1 Tıklayınız;

Türkiye Franchise Hangi Firmalar Veriyor? Güncel Franchise Şubesi Veren Tüm Firmalar 2016

Franchise Şirketler İçin Liste 2 Tıklayınız;

Türkiye Franchise Hangi Firmalar Veriyor? Güncel Franchise Şubesi Veren Tüm Firmalar 2016

Bol kazançlı günler dileriz.

paravepara ekibi.

 

One Response

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir